Školský výlet – III.OA, IV.OA – Kysak

Všetko sa začalo 8.júna 2015, keď nám pred školou pristavili autobus a naše dve triedy III.OA a IV.OA vybrali na spoločný výlet. Na začiatku sme išli na Košický hrad, kde nás čakalo veľa zábavy. Najprv sme si dali kratšiu prechádzku po ruinách hradu a pozreli sme si výhľad na celé Košice. Vrátili sme sa aj do stredoveku – skúšali sme strieľať z luku aj hádzať sekerou. Zavítali k nám aj sokoliari, predviedli nám umenie rôznych druhov dravých vtákov. Najzaujímavejšia bola sova a krkavec. Dokonca sme si to mohli aj vyskúšať.
Keď sme sa konečne dostali do Školy v prírode v Kysaku, čakali nás síce menšie, ale pekne zariadené izby a guľáš s ryžovým nákypom na obed. Poobede sme sa vybrali preskúmať terén, navštívili sme kone v neďalekom výbehu, zahrali sme si futbal, vyskúšali trampolínu, či len tak si pokecali. V areáli sme objavili aj veľmi prítulné malé mačičky, s ktorými sme sa vyhrali.

Na druhý deň ráno hneď po raňajkách sme sa vybrali na túru. Cesta na Jánošíkovu baštu bola náročná a dlhá, ale ten výhľad bol nádherný. Videli sme Hornád a celé údolie okolo neho v plnej nádhere. Cesta späť nám dala zabrať hlavne na lýtka. Poobede sme sa vyšantili pri rôznych aktivitách v areáli a večer sme opekali. Opekačka bola skvelá, špekáčiky nám veľmi chutili.
Posledný deň sme navštívili kaštieľ v Budimíre. Privítala nás veľmi milá teta, ktorá nám ozrejmila celú históriu aj súčasnosť rodiny Ujházyovej. Zaujímavá bola aj výstava kníhtlače, kufrov, pokladní či hodín.
Výlet bol veľmi dobrý, zábavný a aj náučný. Dúfajme, že si ho ešte zopakujeme.

...späť...

... ďalšie fotografie sú vo fotoalbume