Exkurzia do IT firmy GlobalLogic

Počuli ste už niekedy o firme GlobalLogic? Nie? GlobalLogic je americká IT spoločnosť, ktorá pomáha svojim zákazníkom z rôznych odvetví navrhovať, vyvíjať a uvádzať na trh produkty a služby novej generácie. Svoje služby ponúka obyvateľom viacerých štátov prostredníctvom svojich pobočiek, ktoré má otvorené takmer po celom svete. Jednu z týchto pobočiek má otvorenú na Slovensku v Košiciach.
A práve túto pobočku dňa 28.9. navštívili naši tretiaci a maturanti, aby im zamestnanci GlobalLogicu objasnili nielen funkciu a smerovanie spoločnosti, ale aby im tiež vyvrátili pár mýtov a motivovali ich k práci v tomto odvetví.
Program začal prezentáciou firmy, jej projektov a úspechov. Cieľom bolo ukázať, že IT technológie zohrávajú v dnešnej dobe dôležitú úlohu a používajú sa už v snáď každej sfére, či už je to publicistika, medicína alebo strojárenský priemysel. Okrem toho nám tiež predstavili niekoľko inšpiratívnych príbehov, ktoré dokumentovali, že začať s informatikou možno v každom veku a okrem lákavého finančného ohodnotenia to môže byť celkom zábava. Záverečná časť programu pozostávala z troch stanovísk s aktivitami, ktoré si pre nás zamestnanci pripravili. Každá z nich mala priblížiť miesto IT technológii v našich životoch na reálnych príkladoch a oboznámiť nás s pracovnou náplňou jednotlivých pozícií ako tester, grafický dizajnér, softvérový inžinier a pod. Po celý čas mali študenti priestor na kladenie rôznych otázok. Ešte sme dostali pár užitočných rád smerom k budúcemu štúdiu a zamestnanci GlobalLogicu sa už s nami lúčili v domnení, že sa nevidíme naposledy.

... viac fotografií z exkurzie

...späť...