Rozlúčka s maturantmi

A je to tu zas! Máj, čas lásky, čas maturít. Čas, keď sa najstarší študenti našej školy musia postaviť, ako sa hovorí, zoči-voči ich prvej skúške dospelosti.
V máji si každoročne vyčleňujeme deň, keď sa lúčime s našimi maturantmi. Tento rok sa tak stalo dňa 7. 5. 2015. V tento významný deň sme sa rozlúčili s ďalšou skupinkou našej malej školskej rodinky. Zapečatili sme na našej škole 32 študijných životov. Ako to už u nás býva, počas slávnostného ceremoniálu sme sa nevyhli ani slzám, objatiam, ďakovaniam, ale ani vtipnému programu našich študentov, ktorí sa snažili svoj smútok z lúčenia zamaskovať smiechom. Do programu prispeli maturanti, ktorí tancovali, ale aj naše skvelé speváčky Nati, Nika a Gabika, keď sprevádzané gitaristom Aďom poslednýkrát na pôde našej školy zaspievali pieseň od Bon Joviho – It´s my life. Pri srdcervúcej pesničke si poplakali nielen dojatí príbuzní, ktorí prišli v hojnom počte, ale aj samotní maturanti. Tých našich najšikovnejších, a to ich naozaj nebolo málo, sme ocenili za ich skvelé výsledky v matematických, jazykových, športových, ale aj kreatívnych súťažiach. Na záver programu poradili maturantom dokonca aj naši mladší študenti, ktorí im poskytli pár užitočných rád do života. Po skončení oficiálnej časti sa maturanti – veríme, že nie poslednýkrát – zoskupili a prišli sa do tried k mladším spolužiakom rozlúčiť typickým školským zvykom –podávaním rúk. Ako správni mladší spolužiaci sme im do nádob s mincami prispeli na ich spoločný obed a rozlúčili sa s nimi v pozitívnom duchu. Nechýbali objatia a bozky na líca, ale ani úprimné priania do budúcnosti. Veríme, že sme ako škola týchto 32 ľudí pripravili na život mimo stien nášho gymnázia a že dokážu všetko, čo si zaumienia. Sami predsa najlepšie vedia, akú silu má, čo chcú.

Tento rok (v dňoch 18. - 20. mája 2015) u nás maturovalo 32 žiakov a s potešením a hrdosťou vám môžeme oznámiť, že po mesiacoch príprav, nervov na prasknutie, bezsenných nociach, s hlavou prepchatou rôznymi pojmami z biológie, chémie, dejepisu a ďalších predmetov to napriek strachu a stresu všetci zvládli OBDIVUHODNE! Veľa šťastia do života, milí dospeláci!

...späť...

... fotografie nájdete vo fotoalbume