Z denníka výletníka

9.júna 2014 8.00 Hurá! Práve sa začali najkrajšie 3 dni školského roka – výlettttttt! Autobusy sú už pristavené, hrnieme sa dnu ... Je nás dosť, ide 6 tried – tercia, kvarta, sexta, septima, II.A aj III.A
10.30 – práve sme na Spišskom hrade. Trochu historických poznatkov neuškodí, najmä keď sme vymákli sprievodcu – vtipálka. Dozvedeli sme sa také historické pikošky, že wau. Je síce horúco, ale zvládame presnoriť celý hrad, niektorí aj trikrát vybehli na hradnú vežu, niektorí naháňali sysľov a niektorí sa snažia nájsť aspoň kúsok tieňa – ale všetkým je fajn.
13.30 - dorazili sme na Plejsy! Ubytko je super, ideme sa najesť a potom sa to začne.
15.00 – práve sa začalo športové popoludnie, môžeme sa kúpať, skákať na trampolíne, hrať futbal, volejbal, bedminton. Dokonca aj prívrženci atletiky si prišli na svoje – v obrovskom areáli sa dá dokonale zabehať. Dievčatá z tercie si dokonca vyskúšali gymnastiku – mlynské kolá na zelenej lúke nemajú chybu.
19.00 – krátky oddych po večeri. Stihli sme si zahrať bowling aj biliard. Vraj bude kvíz!??? Komu sa chce na výlete rozmýšľať?
22.00 – kvíz bol! HAHA! Čo vieš o zborovni? Hlavne sextáni mali vynikajúci prehľad a zaslúžene získali 1. miesto. Super bolo aj spoločné pizzovanie. Čo s načatým večerom? Vraj máme ísť spať...

10.júna (utorok) Ani nemám čas písať, doobeda sme boli v blízkom mestečku Krompachy. Bola to celkom náročná prechádzka a tak sme sa potom išli trošku schladiť, niektorí do vitálneho sveta, niektorí vo vonkajšom bazéne.
Dostali sme aj celodennú biologickú úlohu – fotili sme rastlinky a živočíchy, ktoré sme neskôr spoločne identifikovali. Niektorí akčnejší zásobili kuchárov hubami, poprípade postrašili našich učiteľov živými jašteričkami. Škoda, že ten had nám ušiel.
Poobede bol plenér pre umelcov a športovanie pre športovcov, každý si našiel svoju aktivitu a aj tak sme sa všetci stretli v altánku, kde sme opekali a rozprávali si historky až do tmy. Prečo musíme ísť zajtra domov?

11.júna (streda) Večná škoda, že je posledný deň, ešte si rýchlo zahráme volejbal, ani trampolína neoddychuje. Niekoľko spoločných fotiek... Už sú tu autobusy... síce sme teraz skončili, ale už sa tešíme na budúci rok. Nech žijú školské výlety!

...späť...

... viac fotografií nájdete vo fotoalbume