„Remember Europe” international V4 summer youth camp

Školský výlet v auguste? Áno, veď prečo nie... Siedmeho augusta sa pár študentov nášho gymnázia, pod velením pani profesorky Nagyovej a pána profesora Attresa, vybralo na týždňový výlet k našim južným susedom. Okrem nás, Slovákov, si tento výlet urobili aj Česi, Poliaci a Maďari.
V Maďarsku sme navštívili hneď tri mestá – Budapešť, Lakitelek a Kiskunmajsa. Účel našej výpravy bol hlavne dozvedieť sa niečo o udalostiach, ktoré sa stali v Budapešti a aj v celom Maďarsku v roku 1956. Navštívili sme niekoľko múzeí a miest, pripomínajúcich práve tento rok, ale aj rôzne historické miesta a pamiatky mesta Budapešť.

V Budapešti sme si urobili prechádzku na hrad, plavili sme sa loďou po Dunaji, videli sme korunovačné klenoty uložené v parlamente, previezli sme sa na „kolotoči“, fandili nášmu slovenskému tímu vo vodnom póle a urobili nekonečne veľa selfičiek... Počas dňa nám robil program pán Longauer, no vo večerných hodinách sme mali vlastný program zahŕňajúci hlavne nočné potulky rozsvieteným mestom.
V piatok nastal deň, keď sme sa z Budapešti mali presunúť do ďalšieho mesta – Lakitelek. Cestou do Lakiteleku sme si ale urobili menšiu zastávku v meste Kiskunmajsa, aby sme si pozreli ďalšie múzeum a pamätník z čias komunizmu, povstania z roku 1956.
Lakitelek bola naša cieľová stanica. Ubytovali sme sa v krásnom hoteli uprostred ničoho a užívali sme si veľa voľného času. Keď sme práve nejedli, tak sme hrali futbal, volejbal alebo plávali v bazéne s ostatnými členmi z iných štátov. Koniec koncov sme si výlet veľmi užili a radi by sme si ho zopakovali.

... fotografie z akcie

... videoprezentácia z akcie

... video-zostrih z tábora z akcie

...späť...