Ekotopfilm

Vo štvrtok 25. novembra sme sa vybrali na akciu s názvom Ekotopfilm, ktorá sa odohrávala v kine obchodného centra Galéria v Košiciach. Bol to vlastne súbor štyroch rôzne dlhých filmov, ktoré nás informovali o dnešnom stave prírody, vymenovali spôsoby, ako zmeniť náš životný štýl prospech prírody a ukázať budúcnosť, ktorá by nastala bez našej pomoci.

Asi najzaujímavejší film bol o recyklácii starých nepoužívaných telefónov. Zaujali nás všetky tie zložité a rozmanité procesy triedenia na plast, meď, syntetiku, striebro a dokonca aj niekoľko kíl zlata. Tiež zaujímavý film s názvom Pretože žijeme dlhšie ako ty rozpráva o deťoch, ktoré si povedali, že sa už nebudú spoliehať na dospelých a vezmú ochranu životného prostredia do vlastných rúk. Vysádzajú stromy, majú prednášky na detských konferenciách a niekedy dokonca aj na politických fórach. Proste chcú zmeniť svet.
Filmy trvali niečo vyše hodiny. Z kina sme odchádzali poučení o nové zaujímavé veci, s novými myšlienkami a s cieľom zachrániť planétu.

...späť...