Exkurzia na Strednej odbornej škole hutníckej a predstavenie v kine
alebo
Keď muž uvidel ženu po prvýkrát

Dňa 17.mája, v utorok, sme sa my, žiaci 3.A a VI.OA, zúčastnili exkurzie v Šaci, po ktorej sme sa všetci vrhli na Optimu. Očakávali sme všetko, ale zážitok bol podstatne úplne iný. Keď sme vystúpili z autobusu, neudrelo nám do očí len silné slnko, proti ktorému sme sa vyzbrojili slnečnými okuliarmi, ale aj zástupy chlapcov, ktorí na väčšinu dievčat hľadeli ako na zázrak. Veď, po štyroch či piatich rokoch v škole plnej chlapcov nebolo divu, že niektorým aj "ukápla" slina. Najprv nás usadili do Kabinetu bezpečnosti, kde sme mali možnosť vypočuť si históriu školy z úst zástupcu riaditeľa školy, potom sme si pozreli krátky motivačný film, prečo by si deviataci, ktorí sa rozhodujú, akú školu si zvoliť, mali vybrať práve Hutnícku školu v Šaci. Nuž, chválou na seba nešetrili, ale snažili sme sa to nevnímať a vybrali sme sa na prehliadku školy, ktorá okrem iného obsahuje nielen budovu školy, ale aj internáty, bazén, veľkú telocvičňu a profesionálne moderné dielne ( tie stroje ako zo socializmu si odmyslíme). Uchvátení všetkým tým, čo nám ukázali, sme opúšťali túto veľkú školu so zmiešanými pocitmi, ku ktorým prispeli aj voyeristi v oknách, poniektorí si dokonca aj odfotili moje spolužiačky.

Nastúpili sme do autobusu a vydali sa na krátku cestu do Košíc: destinácia – obchodné centrum Optima. Počas dvojhodinovej prestávky, keď sme čakali na otvorenie kina a následné predstavenie, hlavne kvôli ktorému sme tam šli, sme vyrabovali obchody, zmrzlináreň a McDonalds. Keď (konečne) prišiel čas, nasúkali sme sa do sedačiek, v rukách sme zvierali fľaše malinoviek a vrecká s pukancami alebo inými maškrtami a napäto sme čakali, kedy začne film s názvom Skús ma rozosmiať. V popise na www.cine-max.sk je uvedené, že je to romantická komédia. Komédia? Rozhodne. Romantická? Ani omylom. Američania opäť raz ukázali, že v USA sa zázraky dejú aj v supermarkete, a tak sme sa nechali strhnúť bláznivým príbehom plastického chirurga, ktorý rád balí ženy a ako návnada mu slúži snubný prsteň. Keď však stretne krásnu blondínu Palmer, do ktorej sa zamiluje, začnú sa skutočné problémy. Keďže Palmer neskočí na jeho snubný prsteň, musí si Danny vymyslieť niečo iné a čo je lepšie ako exmanželka Kathryn, ktorú hrá vždy krásna a nestarnúca Jennifer Aniston.
Vo víre udalostí, ktorý sa poriadne rozkrúti po malej nezhode, tak že nakoniec musí Danny zainteresovať aj Kathrynine deti, sa nakoniec vezú všetci na Hawai, aby strávili pár dní ako veľká šťastná rodinka. No, nebudem prezrádzať všetko, potom by ste si to už nemuseli pozrieť. Jediné, čo ešte dodám k filmu je, že to skončí, ako každá typická americká romantická komédia – happy endom a tí správni skončia s tými správnymi. Po skončení predstavenia bol čas ísť domov, no myslím, že sme si mnohí tento nový film rozhodne užili. Sálou sa totiž niesol poriadny smiech takmer pri každej scéne, pretože tento film je jeden z tých, ktorý vás núti smiať sa ešte aj pár hodín po zhliadnutí. Rozhodne však nebudem klamať, ak poviem, že sme si tento deň užili viac ako naši maturanti, ktorí sa parili v učebniach pri svojich záverečných skúškach. Dúfam len, že oni v ten večer cítili rovnaké uspokojenie zo skvelého dňa, aké nás určite napĺňalo.

...späť...

... viac fotografií nájdete vo fotoalbume