Deň detí

Dňa 3.júna sa v areáli našej školy zbehol húf detí z dvoch materských škôl v meste. Gymnázium Štefana Moysesa zorganizovalo pre týchto malých návštevníkov oslavu Dňa detí. Deti boli po príchode porozdeľované do menších skupiniek, ktoré boli pod vedením dievčat z III. A a I.A. triedy. Na školskom dvore ich čakali stanovištia rôznych súťaží ako napríklad hod loptičkou, kreslenie, prekážkové dráhy, skladanie puzzle a mnohé iné.

Po absolvovaní každej jednej disciplíny dostali deti na ruku pečiatku a mohli sa pustiť do ďalšej súťaže. Skupina, ktorá už mala dostatočný počet pečiatok, sa vybrala hľadať svoj poklad, ukrytý v rôznych zákutiach školského dvora. Šikovné deti boli odmenené drobnými sladkosťami a hračkami. Prejsť všetkými súťažnými stanovišťami dalo predsa len zabrať, preto bol k dispozícii bufet, kde si deti zjedli muffinky a koláčiky, ktoré sme pre nich upiekli. Trocha si v tieni oddýchli a mohli sa opäť vrátiť k hrám. Mnohým z nich sa zapáčilo maľovanie na tvár, a tak sa naše "maskérky" činili. Už o krátku chvíľu medzi nami pobehovali malý tigrík, slniečko, spiderman, deťom zdobili tváričky srdiečka, kvietky, lienky a pod. Medzi jednotlivými súťažami si mohli deti vyskúšať aj to, aké je to "byť v telke", keď sme sa ich s mikrofónom a kamerou pýtali, ako sa im na našej škole páči. A ako sa nechali počuť, tak sa im u nás páčilo.

Dúfame, že sa oslava Dňa detí bude na Gymnáziu konať každý rok. Prinášať radosť tým najmladším je predsa úžasné. Akciu pod vedením profesoriek Beňovej, Kötelešovej a Fehérovej organizovali žiaci I.A a III.A. triedy. Všetkým ostatným, ktorí pomohli ďakujeme.

...späť...

... viac fotografií nájdete vo fotoalbume