Exkurzia - Bratislava

V dňoch 20.-22.9. 2010 sme sa žiaci III.OA (tercie) a V.OA (kvinty) zúčastnili výletu do Bratislavy. Po dlhej ceste vlakom sme sa konečne ubytovali v útulnom hosteli neďaleko centra mesta. Prechádzali sme sa po dlhej ulici s množstvom obchodov a vychutnávali si atmosféru hlavného mesta. Večerali sme v príjemnej pizzérii, ktorá bola blízko hostelu a po večeri sme sa s plnými žalúdkami vybrali "domov". Na izbách sme sa navzájom zabávali. Prebiehali rôzne debatné krúžky. Nakoniec sme sa však uložili spať, pretože na druhý deň sme toho mali veľa na pláne.

Ráno sme si dali raňajky a vychystali sme sa na dlhú cestu po Bratislave. Navštívili sme Bratislavský hrad, pri ktorom si každý kúpil nejaký suvenír na pamiatku. Od hradu sme mali prekrásny výhľad na rieku Dunaj a jej protiľahlý breh, ďalej sme pokračovali do nášho slovenského parlamentu. Na starosti nás mala veľmi milá sprievodkyňa, ktorá nám porozprávala o histórii tejto budovy a aj o Slovenskej republike. Najväčšmi nás však zaujala rokovacia sála. Tam sme si sadli na miesta našich známych politikov, ako sú prezident Ivan Gašparovič, alebo premiérka Iveta Radičová. Po tejto prehliadke sme sa vybrali späť do rušného centra hlavného mesta naobedovať sa a odpočinúť si po dlhej a namáhavej chôdzi. Pred Slovenským národným divadlom sme si dali rozchod a každý si išiel prezrieť tamojšie trhy a nakúpiť si ďalšie suveníry. Keď sme sa znova stretli, spoločne sme sa vybrali na vernisáž výstavy Galérie mesta Bratislavy.

Tam sme si prevzali ceny za naše umelecké výtvory a pozreli sme si aj práce žiakov z rôznych krajov Slovenska. Po ďalšej prechádzke sme si posadali do parku a vdychovali čerstvý vzduch. Navečerali sme sa a s poriadne unavenými nohami sme sa znovu presunuli do našej ubytovne. Úplne vyčerpaní sme zaspali.

V stredu ráno sme sa začali baliť na cestu domov. Po raňajkách sme sa zase vybrali na nákupy. V pokoji sme sa naobedovali a vrátili sa do hostelu po zbalené cestovné tašky. Rozlúčili sme sa s Bratislavou a vliekli sa na železničnú stanicu. Nastúpili sme na vlak a domov sme dorazili spokojní s týmto výletom. Len škoda, že netrval dlhšie ;).

...späť...

... viac fotografií nájdete vo fotoalbume